Публикувано на: нд, окт. 8th, 2017

Успешно приключи спасителна акция за издирване на ловци, изгубили се в гора край село Бяла река

В действията се включили екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен, горски служители, ловци от местната ловна дружинка

Издирването започнало по сигнал в дежурната част на РДПБЗН – Шумен, постъпил в 21.44 часа снощи. В пожарната било съобщено, че двама ловци, били на излет край село Бяла река, са се загубили в гората. Незабавно към мястото, описано в сигнала, били насочени екипи от районните противопожарни служби във Върбица и Шумен. Малко след 3.30 часа издирването било прекратено заради гъста мъгла и проливен дъжд. Спасителните действия били подновени в ранните сутрешни часове днес. На помощ на спасителите се притекли ловци и горски служители. Тази сутрин с издирваните била установена връзка чрез мобилен телефон, те съобщили, че са живи и здрави. Дадени са им указания да не напускат мястото, на което са локализирани. Малко преди 10.30 часа до тях са стигнали спасителните екипи. Мъжете са в добро общо състояние, ще им бъде извършен медицински преглед.

В акцията по спасяването са участвали около 80 души – пожарникари, горски служители, ловци от дружинката на село Бяла река. Директорът на РДПБЗН и ръководител на спасителната операция комисар Иван Иванов благодари на всички, отзовали се и оказали помощ при издирването на ловците.

Коментари